המציאות החדשה הביאה להקמה של חברות רבות בתחום אבטחת המידע והסייבר, שפועלות לסייע לחזק את שכבות ההגנה של ארגונים, לסייע לבנות אסטרטגיה ומודלים מסודרים, שייסיעו להם לשפר את ההגנה ולמזער נזקים במקרה של מתקפה.
עם זאת, יש להבין כי חברות הסייבר פועלות גם במציאות לא פשוטה. האיומים הולכים וגדלים ונהיים מתוחכמים יותר, ומצד שני גם הציפיות מהן והסיכונים שהן לוקחות בסיפוק שירותי אבטחת מידע מתקדמים, יוצרים לא מעט חשיפות עבורן. כדי לסייע לאותן חברות, למזער את הסיכונים לתביעות, לקיום הליכים משפטיים ולתמרץ את עובדיהן לעשות את עבודתם ולספק להם תנאים אופטימאליים, נוצר ביטוח לחברות סייבר.
מהו ביטוח לחברות סייבר ?
ביטוח לחברות סייבר, כולל מגוון פוליסות שמאפשרות לחברה, להתמגן ולפועל בראש שקט, והוא כולל:
ביטוח לנושאי משרה ודירקטורים – במהלך הפעילות של חברות הסייבר, לא מעט פעמים נדרשים נושאי המשרה והדירקטורים לקחת החלטות במהלך העסקים השוטף של החברה, שעלולות לחשוף אותם לתביעות והליכים משפטיים ורגולטורים. כמו תביעות מצד משקיעים או לקוחות של החברה, שעלולים לטעון לפגיעה כלכלית שנגרמה להם. הביטוח הנ"ל מסייע להם לקבל פיצוי בגין הליכים משפטיים, חקירות רגולטוריות וסכומי פיצוי שהם נאלצים לשלם בגין פסיקת ביהמ"ש או במסגרת הסכם פשרה, ועוד.
ביטוח סייבר – תתפלאו לשמוע שגם חברות סייבר צריכות לערוך ביטוח סייבר, הן כדרישה חוזית אבל גם מבחינת החשיפות שלהן, כמי שאמורות לסייע במניעת המתקפות השונות. הביטוח מגן על החברה מתביעות צדדים שלישיים כתוצאה מאירוע סייבר, לדוגמא: תביעות בגין דליפת מידע. הביטוח מגן גם על נזקי החברה עצמה, כתוצאה מאירוע סייבר (כיסוי צד א'): אבדן הכנסות כתוצאה מהאירוע, תשלום הוצואת כופר, צוות תגובה ראשוני, תשלום הוצאות דיווח לפי רגולציות פרטיות שונות , הוצאות בגין חקירות רגולטוריות ועוד.
ביטוח אחריות מקצועית – שמעניק לחברות הסייבר ועובדיהן כיסוי, במידה ומוגשת נגדם תביעה בטענה לרשלנות, במתן השירותים המקצועיים שהעניקו.