בינה מלאכותית (AI) באבטחת סייבר

בינה מלאכותית משחקת תפקיד כפול באבטחת סייבר. מצד אחד, היא מסייעת בזיהוי איומים על ידי ניתוח כמות גדולה של נתונים, אך מצד שני, פושעי סייבר מנצלים אותה ליצירת התקפות מתוחכמות. היכולת החזויה של AI משנה את תחום אבטחת הסייבר מריאקטיבי לפרואקטיבי.

פגיעויות בעבודה מרחוק

העלייה בעבודה מרחוק ממשיכה לחשוף עסקים לאיומי סייבר חדשים. אבטחת נקודות הגישה מרחוק, הגנה מפני גישה בלתי מורשית והבטחת שלמות העברת הנתונים הם קריטיים ככל שיותר עובדים עובדים מהבית או ממקומות מרוחקים אחרים​ (

אבטחת ענן

עם אימוץ רחב של שירותי ענן, הגנה על מערכות ענן מפני פריצות הפכה לחשובה ביותר. תוקפים משתמשים בתעודות גישה חוקיות כדי להיכנס למערכות ענן, מה שמקשה על זיהוי פעילויות לא מורשות. שיפור פרוטוקולי אבטחת ענן הוא חיוני להגנה על מידע רגיש​ .

איומי מחשוב קוונטי

מחשוב קוונטי מציע מהפכה בעיבוד נתונים, אך גם מאיים על שיטות הצפנה קיימות. מחשבים קוונטיים יכולים לפרוץ הצפנות מסורתיות במהירות, מה שמחייב פיתוח טכניקות הצפנה עמידות לקוונטום כדי להגן על נתונים רגישים​ .

התקפות פישינג

פישינג נותר איום מתמשך, והתקפות פישינג הופכות למתוחכמות יותר. תוקפים משתמשים בטכניקות מתקדמות להטעיית משתמשים ולעקוף אמצעי אבטחה מסורתיים. יישום מערכת אימות רב-שלבית (MFA) וחינוך עובדים על טקטיקות פישינג הם הגנות חיוניות​ .

התקפות מבוססות זהות

התקפות אלו עלו בחדות, עם שימוש בטכניקות כמו פישינג, הנדסה חברתית ורכישת תעודות גישה מאמתנים. טכניקות כמו החלפת כרטיסי SIM ועקיפות MFA הופכות נפוצות יותר​ .

אבטחת מובייל

ככל שמכשירים ניידים הופכים לכלים חיוניים בחיי היומיום, הם גם יעד לאיומי סייבר. הבטחת גישה ניידת מאובטחת, יישום הצפנה חזקה ושימוש באימות רב-שלבי הם קריטיים להגנה על נתוני מובייל​ .

אבטחת Zero Trust

מודלים של אבטחת Zero Trust, המניחים שאף משתמש או מכשיר אינם אמינים מראש, צוברים תאוצה. גישה זו מאמתת כל פעילות תפעולית בסביבת ה-IT באופן מתמשך, מה שמשפר את האבטחה הכללית​ .

התקפות על שרשרת האספקה

פושעי סייבר מנצלים קשרים בתוך שרשרות אספקה כדי לגשת למספר קורבנות. על ידי פגיעה בספקי IT והפצת תוכנות זדוניות דרך תוכנות מהימנות, הם ממקסמים את ההשפעה שלהם על ארגונים שונים​ .

אבטחת בלוקצ'יין

טכנולוגיית בלוקצ'יין, שנודעה במקור לשימוש במטבעות קריפטוגרפיים, מזוהה כעת כגורם שיכול לשפר את אבטחת הסייבר בזכות המבנה המבוזר שלה והאבטחה הקריפטוגרפית, מה שהופך אותה לעמידה בפני זיוף והונאות.

ככל שאיומי הסייבר הופכים לנפוצים יותר, ביטוח סייבר הופך לפתרון נפוץ לעסקים. הוא מספק הגנה פיננסית מפני עלויות הקשורות לאירועי סייבר, כולל שחזור נתונים, הוצאות משפטיות ופיצויים לצדדים שנפגעו​ . ב-LAMDA אנו מתמחים בייעוץ ופתרונות ביטוח ייחודים לחברות ותאגידים.