חברות מדעי החיים חשופות לתביעות שונות. עיקר החשיפה של חברות אלה הן נזקי גוף שהן עשויות לגרום לצדדים שלישיים. אך מנגד החברות חשופות לסיכוני סייבר ככל חברה אחרת,  מומחים רבים מעריכים כי בשנים הקרובות, מתקפות הסייבר יגיעו לכמעט כל עסק וחברה בעולם.

כשאלו הנתונים ברורה החשיבות של בניית אסטרטגית סייבר מראש, שנועדה להכין את החברה למגוון התרחישים האפשריים. דבר זה נכון על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בחברות הייטק וסטארטאפים, אשר לא פעם מחזיקים בידם מידע רב, תשתיות מורכבות וחשובות וטכנולוגיה מתקדמת, שפגיעה בהן עלולה ליצור נזק משמעותי לחברה ואפילו לאיים על פעילותה.

על מנת להעניק להן הגנה, נוצר ביטוח סייבר לחברות מדעי החיים, שמעניק כיסוי ביטוחי נגד השלכות רבות שכרוכות במתקפת סייבר.

 

מהו ביטוח סייבר?

ביטוח שנועד להגן על החברה מתביעות צדדים שלישיים כתוצאה מאירוע סייבר. הביטוח מגן גם על נזקי החברה עצמה, כתוצאה מאבדן הכנסות, תשלום הוצואת כופר, צוות תגובה ראשוני, הוצאות דיווח עפ"י רגולציות שונות, הוצאות עקב חקירות רגולטוריות ועוד. חברות מדעי החיים, להן יש חשיפת נזק גוף \רכוש כתוצאה מאירוע סייבר, לדוגמא: חברות בריאות דיגטלית (Digital Health), צריכות לוודא שפוליסת הסייבר אינה מחריגה נזקי גוף ורכוש, או לחלופין לבצע פוליסה משולבת, כולל כיסוי סייבר, אחריות מקצועית\מוצר וצד ג').

 

מה כולל ביטוח סייבר לחברות מדעי החיים?

ביטוח סייבר הוא ביטוח מקיף, שלוקח בחשבון את סוגיות רבות שנוגעות למתקפות האפשריות:

1.החל מהוצאות הכרוכות בניהול אירוע המתקפה, שכולל כוח אדם רב וצוות תגובה נרחב, שימוש בשירותים חיצונים שונים כמו עורכי דין, אנשי IT ויח"צ, הוצאות שחזור מידע ועוד.

2. כמובן, שהביטוח מכסה גם את תשלום הכופר שחברות ועסקים נאלצים לשלם, בלתי ברירה, לתוקפים וכן כל הוצאות שנוגעות לסחיטה שמעורבות בכך.

3. תשלום קנסות אשר הינם ברי ביטוח – לעיתים, מתקפת סייבר חושפת נהלים בעייתים של החברה, לרבות בכל הנוגע לשמירת מידע ועל הפרטיות של לקוחותיה וגורמים שליישים, במה שחושף אותה לתשלום קנסות, על אי עמידה בתקנות ה-GDPR למשל. וכן, להוצאות משפטיות על חקירות רגולטוריות.

4. ביטוח סייבר לחברות מדעי החיים גם יבטח את החברות מפני תביעות, שעלולות להיות מוגשות נגדה.