בשנים האחרונות, מתקפות הסייבר השונות, הופכות, לצערנו, ליותר ויותר שכיחות, וההערכה שבשנים הקרובות רובם של החברות והעסקים בישראל ובעולם, יאלצו להתמודד עם התקפות כאלה. גם דו"ח של ה-NIST, המכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה האמריקאי תומך בגישה זו, ומייעץ לנקוט בגישה שמניחה שהמתקפה היא רק עניין של זמן.

צריך להבין שהנזקים מאותן מתקפות יכולים להגיע לסכומים גבוהים מאוד. כשע"פ דו"ח של חברת הייעוץ העסקי הגלובלי, Accenture, ב-2021 הנזקים האלו הוערכו במעל ל-6.9 מיליארד דולר. כשמומחים סבורים שסכומי הנזק, רק ילכו ויעלו בשנים הבאות. כשהנזק יכול  להתפרס על תחומים רבים, ביניהם: התחום העסקי, הטכנולוגי, וכן ללקוחות ולמוניטין שבניתם לעצמכם במשך שנים.

לאור זאת, החשיבות של ניהול אירוע סייבר, שכולל, בין היתר, הערכות מוקדמות למגוון רחב של תרחישים שעלולים להתרחש, בעת המתקפה, הוא קריטי ומשמעותי מאוד. אחת הדרכים המרכזיות לבצע הערכות שכזו, היא רכישת ביטוח שמכסה את התרחישים השונים, שעלולים להתלוות לאירוע הסייבר.

מהו ניהול אירוע סייבר ומה הוא כולל?

ניהול ארוע סייבר מתחיל קודם אצל מנהל אבטחת המידע בארגון והצוות שלו. ככל שיש נהלים מסודרים לאירועי ומקרי סייבר, מנהל אבטחת המידע בארגון (CISO) יודע בעת האירוע לתת תמונת מצב מדויקת, האם נגנב מידע? האם מדובר במתקפת כופר? האם מדובר בנזקים גדולים לארגון?

את הערכה הזו מגישה החברה אל ברוקר הביטוח המקומי והבינלאומי שלה והוא מגיש עבורה את תביעת הביטוח. מרגע קרות האירוע ואמידת הנזקים, מתחילה התביעה להתברר בחברת הביטוח וגם הנזקים נאמדים בצורה מדויקת יותר.

אילו ביטוחים מאפשרים לכסות את ניהול אירוע הסייבר?

אירוע סייבר כולל בתוכו פוטנציאל נזק משמעותי, הן לחברה והן ללקוחותיה, ספקים וצדדים שליישים אחרים. לצורך כיסוי ומתן אפשרות לחברה להתנהל בשקט נפשי וללא חשש, Lamda מעניקה כיום מגוון ביטוחים שמסייעים לכם לבצע את ניהול אירוע הסייבר על הצד הטוב יותר, ביניהם: ביטוח קניין רוחני, ביטוח סייבר, ביטוח נושאי משרה ודיקרטורים, ביטוח אחריות מקצועית ועוד.