מה קורה אם לברקוביץ' יש ביטוח סייבר?

תוכן עניינים

השבוע דווח שחשבון האינסטגרם של כדורגלן העבר האגדי, אייל ברקוביץ', נפרץ ונחסם. עוד דווח, שהפורצים ביקשו מברקוביץ' תשלום כופר של $2,000 שישולמו באמצעות ביטקוין, על מנת לשחרר את החשבון שאותם סרב ברקוביץ' לשלם. בכך, ברקוביץ' הצטרף לרשימה מכובדת של סלברטאים בינלאומיים כמו רוברט דואני ג'וניור וסלינה גומז שחשבון האינסטגרם שלהם נפרץ.

צילום מסך, אינסטגרם

 

כיום הרשתות החברתיות משמשות כלי עיקרי ליצירת הכנסות על ידי רבים בעולם. דוגמניות, משפיענים, ספורטאים, זמרים, שחקנים, והרשימה עוד ארוכה. למעשה, חשבונות הרשתות החברתיות הפכו לנכס משמעותי שאובדנם עשוי לגרום להפסדים כספיים משמעותיים, ואף, עשויים להוביל לתביעות מצד צדדים שלישיים (לדוגמא עקב פרסום פוגעני או הפצת נוזקה (malware)).

אז מה קורה אם לברקוביץ ולסלבריטאים השונים יש ביטוח סייבר?

ביטוח סייבר משמש ככלי פיננסי בעת אירוע סייבר. ביטוח סייבר מכסה הוצאות בגין אירועי סחיטה וכופר לרבות תשלומי הכופר, אבדן הכנסות, הוצאות שהוצאו לצורך שחזור מידע , מימון הוצאות לחקירות רגולטוריות (GDPR  / רשות להגנת הפרטיות) ואף, מעניק צוות תגובה ראשוני לניהול האירוע (IRT) שכולל מומחי אבטחת מידע ופורנזיקה, צוות משפטי ויועץ יח"צ. בנוסף, הביטוח מכסה גם תביעות מצד שלישיים ומימון הוצאות משפטיות כתוצאה מאירוע סייבר.

כל זאת רק אם התרחשו תוך כדי עיסוקו של המבוטח. כלומר, בעת שלב החיתום מול חברת הביטוח ומילוי הטפסים יש צורך בהרחבת תיאור הפעילות ככל שניתן. זאת, על מנת למנוע מצב שבו חברת הביטוח טוענת שהמקרה לא קרה תוך כדי העיסוק ולכן, אינו מכוסה. הנושא מקבל משנה תוקף כאשר אנחנו מעוניינים שהפוליסה תכסה אירועים של פריצה לרשת החברתית, כאשר מן טבע הדברים עשויה להיות חפיפה בין השימוש הפרטי לשימוש המסחרי.

אז אם לברקוביץ', אכן יש ביטוח סייבר מסחרי, אשר במסגרת העיסוק כפי שהוגדר בתהליך החיתום, כלל גם פעילות באמצעות רשתות החברתיות, הפוליסה אכן הייתה עשויה לכסות את הנזקים כתוצאה מהאירוע.

אם כי חשוב לזכור, ביטוח סייבר אינו חזות הכל. על מנת להימנע מאירועים שכאלה, יש בראש ובראשונה לשמור על משמעת אבטחת מידע גבוהה. בעיקר על ידי שינוי תדיר של הסיסמאות, שימוש בסיסמאות מורכבות, ושימוש באימות רב גורמים (MFA). בנוסף, לאור העובדה שחשבונות הרשתות החברתיות מסונכרנות בדרך כלל עם כתובת הדוא"ל, יש להשתמש בסיסמא שונה מזו של חשבון הדוא"ל. כמו כן, כמובן שיש לשמור על ערנות ולהימנע מפתיחת קבצים והודעות ממקורות שאינם מזוהים.