הגן על עצמך: ביטוח אחריות לדירקטורים ונושאי משרה שיספק לך ביטוח מקיף מפני תביעות והחלטות שנגרמו כתוצאה מהחלטות מנהלתיות. לפרטים צרו קשר

הביטוח מכסה דירקטורים ונושאי המשרה של החברה באופן אישי בפני תביעות שיוגשו נגדם על ידי צדדים שלישיים בגין רשלנות בניהול החברה. עפ"י הדין לדירקטורים ונושאי המשרה ישנה חובת זהירות ואמון.

להצטרפות ומידע נוסף השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

התביעות עשויות להגיע הן מבעלי מניות (משקיעים), תביעות עובדים בגין יחסי עובד מעביד (לדוג' פיטורים ללא שימוע, אפליה במקום העבודה), תביעות מצד מתחרים בגין הפרות קניין רוחני תביעות ניירות ערך ואף חקירות רגולטוריות.
למעשה לחברה ישנה 3 מכשירים שונים, אותם היא יכולה להעניק עפ"י הדין לדירקטורים ונושאי המשרה שלה; פטור, שיפוי וביטוח. אם כי ישנם מקרים בהן הדין אינו מאפשר שיפוי ו/או פטור. במצב זה ההגנה היחידה היא הביטוח (לדוגמא סעיף 288 לחוק חדלות הפירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח – 2018).

ביטוח דירקטורים – מה זה?

ביטוח דירקטורים  (Directors and Officers Insurance) היא פוליסת ביטוח שמיועדת להגן על דירקטורים ונושאי משרה מפני תביעות משפטיות הנובעות מפעולות, החלטות או מחדלים שביצעו במסגרת תפקידם בחברה. תפקידם של הדירקטורים ונושאי המשרה כרוך בקבלת החלטות גורליות הנוגעות לפעילות השוטפת של החברה, וניהול הסיכונים הכרוך בכך עלול לחשוף אותם לתביעות אישיות.

פוליסת ביטוח דירקטורים מכסה בדרך כלל הוצאות משפטיות, פיצויים ונזקים אחרים הנגרמים כתוצאה מהגשת תביעה כנגד נושא משרה או דירקטור. הכיסוי הביטוחי עשוי לכלול גם תביעות רגולטוריות, תביעות של בעלי מניות, תביעות מצד עובדים, ותביעות מצד גופים חיצוניים שונים. חשוב להדגיש כי ביטוח דירקטורים אינו מכסה פעולות בלתי חוקיות או מרמה, אך הוא מספק הגנה חיונית במצבים של טעויות שנעשו בתום לב או בעקבות אי-הבנה של הנורמות הרגולטוריות.

ביטוח נושאי משרה בעמותה

הביטוח גם מתאים למנהלי העמותה וחברי וועד. מגן על גורמים אלה בפני תביעות ו/או חקירות רגולטוריות הקשורות בניהול תקין ופיקוח על עסקי העמותה.

ביטוח דירקטורים עלות

הסיכון נקבע עפ"י סך הנכסים, עבר תביעות, גבול אחריות הנרכש, מצב פיננסי, פעילות החברה ומדינות בהן פועלת החברה.

טופס הצעה לביטוח דירקטורים

על מנת לקבל הצעת מחיר לביטוח דירקטורים יש למלא טופס הצעה. לאור מורכבות של ביטוח זה מומחי למדא יללו אתכם בתהליך מילוי הטופס על מנת להשיג את ההצעה האטרקטיבית ביותר.

תאריך המשכיות בביטוח דירקטורים

תאריך המשכיות לתביעות תלויות עומדות הוא תאריך שמצוין בביטוח דירקטורים. מתאריך זה והלאה תביעות שהוגשו כנגד החברה והתפתחו בהמשך לתביעות כנגד דירקטורים ונושאי משרה יהיו מכוסות תחת הפוליסה. אילו תביעות תלויות ועומדות לפני תאריך זה שהתפתחו לתביעות כנגד דירקטורים או נושאי משרה של החברה לא יכוסו תחת הפוליסה. תאריך ההמשכיות הוא בדרך כלל התאריך שבו החברה רכשה ביטוח דירקטורים לראשונה. לפיכך, בעת מעבר בין מבטחים יש לוודא משיכת תאריך זה. אין להתבלבל בין תאריך רטרואקטיבי, המתייחס לאירועים שהובילו לתביעות כנגד דירקטורים ונושאי משרה. רק אירועים שהתרחשו לאחר תאריך זה יהיה מכוסות תחת הפוליסה.

ביטוח דירקטורים עלות

הסיכון נקבע עפ"י סך הנכסים, עבר תביעות, גבול אחריות הנרכש, מצב פיננסי, פעילות החברה ומדינות בהן פועלת החברה.

חוק החברות

חוק החברות מהווה בסיס משפטי מרכזי לניהול חברות בישראל ובארה"ב, והוא מגדיר את אחריותם וחובותיהם של דירקטורים ונושאי משרה. בישראל, חוק החברות, תשנ"ט-1999, קובע כי על נושאי המשרה לפעול בתום לב, במיומנות, וללא ניגוד עניינים, תוך שמירה על טובת החברה. החוק גם מגדיר את האחריות המשפטית שלהם כלפי החברה ובעלי מניותיה, ומדגיש את הצורך בהגנה משפטית במקרה של תביעה.

בארה"ב, חוק החברות משתנה ממדינה למדינה, אך בכללותו הוא מעניק הגנה דומה לדירקטורים ולנושאי המשרה. כך לדוגמה, במדינת דלאוור, שנחשבת למרכז משפטי לחברות רבות, החוק מעניק לדירקטורים ולמנכ"לים הגנה מפני תביעות כל עוד הם פועלים בתום לב ובמסגרת החוק.

בשני המקרים, ביטוח דירקטורים מהווה כלי קריטי להבטחת ההגנה המשפטית של נושאי המשרה, ומאפשר להם לפעול בצורה בטוחה וללא חשש מתביעות אישיות שיכולות להוביל להפסדים כלכליים כבדים.

פסיקות מעניינות בביטוח דירקטורים

במהלך השנים ניתנו מספר פסקי דין מעניינים בתחום ביטוח הדירקטורים, שמדגימים את החשיבות של פוליסות אלו ואת הסיכונים הכרוכים בתפקיד.

בישראל, אחד המקרים הבולטים הוא פרשת בטר פלייס, שבה תבעו בעלי המניות את דירקטורים ונושאי המשרה של החברה לאחר קריסתה. מדובר במקרה חשוב שמדגיש את הצורך בביטוח דירקטורים שמכסה תביעות מצד בעלי מניות. ניתן לקרוא בהרחבה על פסק דין במאמר דעה של עו"ד אדם דורון מימון (מנהל תחום הברוקינג ב-LAMDA).

בארה"ב, קיימים מספר מקרים בולטים נוספים שבהם דירקטורים נתבעו על ידי בעלי מניות או גופים רגולטוריים. לדוגמה, מקרה של חברת אנרון, שבו הדירקטורים נתבעו בעקבות קריסת החברה ותפקודם הלא ראוי. מקרים אלו מדגישים את החשיבות הקריטית של ביטוח דירקטורים עבור כל חברה ציבורית או פרטית. ארה"ב, נוסף למקרה של חברת אנרון, קיים גם המקרה המפורסם של חברת וורלדקום (WorldCom), אחת מהשערוריות הגדולות ביותר בהיסטוריה העסקית של ארה"ב. וורלדקום הייתה חברת תקשורת גדולה שקרסה ב-2002 בעקבות שערוריית חשבונאות רחבת היקף. החברה השתמשה בשיטות חשבונאיות לא חוקיות כדי לנפח את רווחיה, מה שהוביל להפסדים עצומים למשקיעים ולקריסתה הכלכלית.

דירקטורים ונושאי משרה בוורלדקום נתבעו על ידי בעלי מניות לאחר חשיפת השערורייה, והם הואשמו ברשלנות חמורה ובכישלון בפיקוח על פעילות החברה. תביעות אלו הדגישו שוב את החשיבות הקריטית של ביטוח דירקטורים, במיוחד בחברות גדולות ומורכבות כמו וורלדקום, שבהן תקלות או מעשים לא חוקיים יכולים לגרום לנזק כלכלי משמעותי ולתביעות משפטיות רבות.

כמו במקרה של אנרון, הדירקטורים של וורלדקום נאלצו להתמודד עם תביעות אישיות משמעותיות, וחלקם אף נקלעו להליכים פליליים. ביטוח דירקטורים במקרה כזה מספק כיסוי משפטי חשוב ומגן על נושאי המשרה מפני ההשלכות הקשות של תביעות כאלה.

במקרים אלו ובמקרים נוספים, ניתן לראות איך ביטוח דירקטורים ונושאי משרה הוא חיוני לשמירה על יציבות פיננסית ולמניעת חשיפה אישית לתביעות משפטיות שעלולות להרוס את הקריירה ואת המוניטין של נושאי המשרה בחברה.

ביטוח דירקטורים – למי מיועדת הפוליסה

פוליסת ביטוח דירקטורים מיועדת להגן על דירקטורים ונושאי משרה בחברות מכל סוג וגודל, כולל חברות פרטיות, ציבוריות, ועמותות. הפוליסה מתאימה במיוחד לחברות הפועלות בתחומים עתירי סיכון כמו פיננסים, טכנולוגיה, אנרגיה ובריאות, שם נושאי המשרה חשופים יותר לתביעות משפטיות ורגולטוריות.

בנוסף, הפוליסה מיועדת לעמותות וארגונים ללא כוונת רווח בהם נושאי המשרה והדירקטורים יכולים למצוא את עצמם מול תביעות הנובעות מהחלטות ניהוליות, גם כאשר הכוונות הן טובות. כל ארגון שיש לו דירקטוריון או נושאי משרה חייב לשקול ברצינות את הצורך בביטוח דירקטורים, כדי להבטיח שהמנהלים שלו מוגנים מפני הסיכונים המשפטיים שהם עשויים לעמוד בפניהם.

ביטוח דירקטורים – עיקרי הפוליסה

פוליסות ביטוח דירקטורים בישראל ובארה"ב כוללות בדרך כלל מספר מרכיבים מרכזיים, המספקים כיסוי רחב לנושאי המשרה:

  1. כיסוי להוצאות משפטיות: כיסוי מלא להוצאות משפטיות הנדרשות להגנה על נושאי המשרה בתביעות המוגשות נגדם.
  2. כיסוי לנזקי גוף ורכוש: כיסוי במקרים של תביעות הקשורות לנזקי גוף או רכוש שנגרמו כתוצאה מהחלטות שהתקבלו על ידי נושאי המשרה.
  3. כיסוי לתביעות נגזרות ותביעות מצד בעלי מניות: הגנה משפטית בתביעות המוגשות על ידי בעלי מניות, כולל תביעות נגזרות.
  4. כיסוי להליכים רגולטוריים וקנסות: כיסוי להגנה על נושאי המשרה בתביעות רגולטוריות, כולל כיסוי לקנסות המוטלים עליהם (בכפוף לחוק).
  5. כיסוי לתביעות מצד עובדים: הגנה בתביעות הקשורות להפרת זכויות עובדים, כולל תביעות על הטרדה מינית, אפליה או פיטורים שלא כדין.
  6. הגנה על מוניטין החברה: כיסוי להוצאות תקשורת וניהול משברים במקרים של פגיעה במוניטין החברה בעקבות תביעה.
  7. הרחבות לפוליסה: בזכות ההתמחות שלנו  בביטוח דירקטורים ונושאי משרה, אנו מציעים הרחבות ייחודיות לפוליסה, המותאמות אישית לפעילות החברה.

 

לפניכם, הדרכה ללשכת סוכני הביטוח בנושא השפעת הקורונה על ביטוח דירקטורים ונושאי משרה, שהעביר אדם מימון שותף מייסד ב-LAMDA:

החשיבות של ביטוח דירקטורים בעידן הדיגיטלי

בעידן הדיגיטלי, חברות מתמודדות עם אתגרים חדשים וסיכונים מוגברים בתחום האבטחה והמידע. מנהלים ודירקטורים בחברות נדרשים להתמודד עם מגוון רחב של סיכונים דיגיטליים, כמו מתקפות סייבר, דליפת נתונים, ואיומי סחיטה מקוונים. כל אחד מהאיומים הללו עלול להוביל לתביעות משפטיות כבדות, הן מצד רגולטורים והן מצד לקוחות שנפגעו.

היסטוריה והתפתחות של ביטוח D&O בעולם

ביטוח דירקטורים ונושאי משרה (D&O) נולד מתוך הצורך להגן על מנהלים ודירקטורים מפני הסיכונים המשפטיים האישיים שהם נחשפים להם במסגרת תפקידם. היסטורית, הפוליסות הראשונות לביטוח D&O הופיעו בארצות הברית בשנות ה-30 של המאה ה-20. באותה תקופה, השווקים הפיננסיים בארה"ב החלו להתפתח באופן מהיר, ועם צמיחתן של חברות ציבוריות, התעוררו גם תביעות משפטיות כנגד דירקטורים ונושאי משרה בשל החלטות ניהוליות שלקחו.

התקופה של שנות ה-30 הייתה גם זו שבה נחקקו בארה"ב חוקי ניירות הערך המרכזיים, כמו חוק ניירות ערך של 1933 וחוק חילופי ניירות ערך של 1934. חוקים אלו נועדו להגן על המשקיעים ולספק רגולציה על השווקים הפיננסיים, אך במקביל הגבירו את החשיפה המשפטית של מנהלי החברות. דירקטורים ונושאי משרה החלו להיתבע באופן אישי על ידי בעלי מניות וגורמים אחרים בגין החלטות שקיבלו במסגרת תפקידם, מה שהוביל לצורך בהגנה משפטית ובכיסוי ביטוחי.

עם הזמן, ביטוח D&O הפך לחיוני עבור כל חברה, במיוחד כאשר השווקים הפיננסיים הלכו והתרחבו, והרגולציות נעשו מחמירות יותר. השינויים בשוק והעלייה במודעות לסיכונים המשפטיים גרמו לכך שחברות גדולות וקטנות כאחד ראו בביטוח D&O חלק בלתי נפרד מהגנתן המשפטית.

בישראל, התפתחות ביטוח דירקטורים ונושאי משרה הייתה איטית יותר בהשוואה לארה"ב, אך היא החלה לצבור תאוצה בשנות ה-80 וה-90 של המאה ה-20, עם גידול במספר החברות הציבוריות וההנפקות בבורסה בתל אביב. בשנים אלו, לאחר חקיקת חוק החברות של 1999, נדרשו חברות להתמודד עם סיכונים משפטיים הולכים וגדלים, בעיקר לאור הרגולציה החדשה והציפיות ההולכות וגדלות לשקיפות ואחריות תאגידית.

חוק החברות הישראלי, יחד עם הרגולציות של רשות ניירות ערך, הגבירו את הצורך בביטוח D&O. החוק מקנה לדירקטורים ונושאי משרה אחריות אישית לפעולותיהם, אך במקביל מאפשר להם להגן על עצמם באמצעות פוליסת ביטוח. במהלך השנים, השוק הישראלי החל להבין את החשיבות הקריטית של ביטוח D&O, בעיקר לאור מספר תביעות משמעותיות שהוגשו נגד דירקטורים בחברות ציבוריות, ביניהן תביעות נגזרות ותביעות על ניהול רשלני.

כיום, ביטוח דירקטורים הוא חלק בלתי נפרד מתיק הביטוחים של חברות ציבוריות רבות בישראל, והוא נחשב לכלי קריטי בהגנה על נושאי המשרה מפני סיכונים משפטיים ופיננסיים. פוליסות הביטוח המוצעות בישראל מכסות מגוון רחב של תביעות והליכים משפטיים, ומשקפות את ההתפתחות הרגולטורית והמשפטית שעברה על השוק הישראלי בשנים האחרונות.

ההתפתחות של ביטוח D&O נמשכה לאורך השנים, כאשר כלים ביטוחיים מותאמים נוצרו כדי להתמודד עם תביעות נגזרות, תביעות רגולטוריות, והתחזקות רגולציות בתחום אחריות תאגידית. כיום, פוליסות D&O הן חלק בלתי נפרד ממערך ההגנה של כל חברה, במיוחד בחברות ציבוריות ובתחומים עתירי סיכון כמו פיננסים, אנרגיה וטכנולוגיה.

כיצד לבחור את גבולות האחריות המתאימים בפוליסת D&O

בחירת גבולות האחריות המתאימים בפוליסת ביטוח D&O היא החלטה קריטית שיש לה השלכות משמעותיות על ההגנה המשפטית של נושאי המשרה. כדי לקבוע את גבולות האחריות, יש לקחת בחשבון את גודל החברה, תחום הפעילות שלה, מספר הדירקטורים ונושאי המשרה, והסיכונים הספציפיים שהיא מתמודדת איתם.

לדוגמה, חברות הפועלות בשווקים גלובליים או בתחומים רגולטוריים מורכבים צריכות לבחור גבולות אחריות גבוהים יותר כדי להבטיח כיסוי מספק לתביעות פוטנציאליות. כמו כן, חברות עם מספר רב של דירקטורים ונושאי משרה עשויות להידרש לגבולות אחריות רחבים יותר כדי לכסות את כל התביעות האפשריות.

מומלץ לבצע הערכה מקיפה של הסיכונים המשפטיים והפיננסיים של החברה ולהתייעץ עם מומחים בביטוח D&O כדי לקבוע את גבולות האחריות המתאימים ביותר.

חשיבות ערכית של ביטוח דירקטורים לחברות סטארטאפ

במיוחד בחברות סטארטאפ, ביטוח דירקטורים נחשב למרכיב חיוני בשמירה על הצלחת החברה וערכיה הארגוניים. בחברות צעירות, שבהן המייסדים והמנהלים נושאים באחריות משמעותית לפיתוח העסק, קיימת חשיבות מיוחדת להבטיח שההחלטות האסטרטגיות מתקבלות מתוך שיקול דעת ומחשבה על טובת החברה, ולא מתוך דאגה לתביעות אישיות.

לדוגמה, דמיינו מייסד של סטארטאפ שמקבל השקעות משמעותיות ומחליט להשקיע את הכספים בשולחנות פינג פונג וברזי בירה למשרד, במקום להשתמש בהם לקידום הפיתוח הטכנולוגי והגדלת הצוות. החלטה כזו עלולה להוביל לתביעות מצד המשקיעים על שימוש לא ראוי בכספים, וחשוב שיהיה כיסוי ביטוחי מתאים כדי להגן על המייסד ונושאי המשרה מפני תביעות כאלו.

ביטוח דירקטורים עבור חברות סטארטאפ לא רק מספק הגנה משפטית, אלא גם מעביר מסר של רצינות ומקצועיות למשקיעים, לעובדים וללקוחות. הוא מבטיח שהמנהלים יכולים לפעול מתוך שיקולים עסקיים וערכיים נכונים, מבלי לחשוש מהשלכות משפטיות על החלטותיהם.

כיסוי מתקדם לביטוח דירקטורים בחברות פיננסיות: ניהול סיכונים בשוק מורכב

התחום הפיננסי נחשב לאחד מהשווקים המורכבים ביותר מבחינת רגולציה, חשיפה משפטית וסיכונים תפעוליים. חברות פיננסיות, כולל בנקים, חברות השקעות, חברות ביטוח, וגופים פיננסיים אחרים, פועלות בסביבה עתירת סיכונים הדורשת ניהול סיכונים מתוחכם ומדוקדק. במציאות זו, ביטוח דירקטורים ונושאי משרה (D&O) הוא כלי חיוני להבטחת ההגנה המשפטית והפיננסית של נושאי המשרה בחברות אלו.

ביטוח D&O לחברות פיננסיות מכסה מגוון רחב של סיכונים, כולל תביעות מצד בעלי מניות, לקוחות ורגולטורים. בשל הרגולציה המחמירה והפיקוח המתמשך על החברות הפיננסיות, ישנה חשיפה מוגברת לתביעות משפטיות הנובעות מהחלטות ניהוליות, כשלי פיקוח, והפרות רגולטוריות. כיסוי D&O מותאם לחברות אלו מספק הגנה מפני תביעות הנוגעות לניהול כספים, ניהול סיכונים, וניהול רגולטורי, וכן מכסה קנסות והליכים משפטיים שנובעים מהפרות אפשריות של רגולציות מקומיות ובינלאומיות.

ביטוח D&O מתקדם לחברות פיננסיות כולל גם הרחבות ייחודיות המותאמות לאופי הפעילות של החברה. למשל, כיסוי מיוחד לתביעות מצד לקוחות הטוענים להטעיה או לאי עמידה בהתחייבויות פיננסיות, כיסוי להוצאות משפטיות הקשורות להגנה מפני חקירות רגולטוריות, והגנה מפני תביעות הנובעות מהשקעות כושלות או החלטות ניהוליות שהובילו להפסדים כספיים משמעותיים.

הגנה משפטית וניהול משברים הם קריטיים במיוחד בתחום הפיננסי, שבו כל טעות קטנה יכולה להוביל להשלכות רחבות היקף על החברה, על נושאי המשרה ועל השוק כולו. בכך, ביטוח D&O מספק לא רק כיסוי משפטי אלא גם ביטחון לנושאי המשרה שהם יכולים לפעול בצורה אחראית ובטוחה, בידיעה שהם מוגנים מפני הסיכונים המשפטיים הקשורים לתפקידם.

ביטוח דירקטורים לחברות משפחתיות: למה זה חשוב גם בעסק משפחתי?

חברות משפחתיות מהוות עמוד שדרה מרכזי בכלכלה העולמית והישראלית. אף שהן לרוב קטנות או בינוניות בגודלן, הן מנהלות פעילות עסקית מגוונת ומורכבת, ולעיתים קרובות מערבות מספר דורות של בני משפחה בתפקידים ניהוליים בכירים. בשל האופי הייחודי של חברות אלו, ניהול סיכונים בהן דורש תשומת לב מיוחדת, וביטוח דירקטורים ונושאי משרה (D&O) הוא חלק בלתי נפרד ממערך ההגנה שלהן.

הצורך בביטוח D&O בחברות משפחתיות נובע מכך שגם בחברות קטנות, נושאי המשרה, שהם לרוב בני משפחה, נושאים באחריות משפטית לכל החלטה עסקית שהם מקבלים. תביעות יכולות להיווצר כתוצאה מסכסוכים פנימיים בתוך המשפחה, החלטות פיננסיות שנויות במחלוקת, סכסוכים עם עובדים, או תביעות מצד לקוחות או ספקים. למרות הקרבה המשפחתית, נושאי המשרה חשופים לאותם סיכונים משפטיים ופיננסיים כמו בכל חברה אחרת.

במקרים רבים, נושאי משרה בחברות משפחתיות עלולים להתמודד עם תביעות מצד בני משפחה אחרים שאינם מרוצים מהדרך שבה מנוהל העסק. סכסוכים משפחתיים עלולים להוביל לתביעות משפטיות כבדות, במיוחד כאשר מדובר בהעברת העסק מדור לדור, ובמחלוקות סביב חלוקת הרווחים או נכסים משפחתיים. ביטוח D&O מספק הגנה מפני תביעות אלו ומאפשר לנושאי המשרה לפעול בביטחון גם כאשר הם מתמודדים עם לחצים משפחתיים פנימיים.

בנוסף, ביטוח D&O מאפשר לחברות משפחתיות לשדר מסר של מקצועיות ואחריות כלפי הלקוחות, העובדים והמשקיעים הפוטנציאליים. הוא מסייע להבטיח שנושאי המשרה יכולים לפעול בצורה חופשית ואחראית, מבלי לחשוש מההשלכות המשפטיות של החלטותיהם. כך, ביטוח D&O לא רק מספק הגנה משפטית, אלא גם תורם ליציבות ולצמיחה של העסק המשפחתי בטווח הארוך.

ביטוח דירקטורים לחברות נדל"ן: ניהול סיכונים בסביבה מורכבת

חברות נדל"ן פועלות בסביבה עסקית מורכבת המשלבת תחומים כמו פיתוח, בנייה, ניהול נכסים והשקעות. הסיכון המשפטי והפיננסי שנושאי משרה בחברות נדל"ן חשופים אליו הוא משמעותי, ולכן ביטוח דירקטורים ונושאי משרה (D&O) הופך לחיוני במיוחד עבורן.

חברות נדל"ן עוסקות בפרויקטים רחבי היקף המערבים סכומי כסף גדולים, ובמקרים רבים הן מתמודדות עם רגולציות מחמירות, סיכונים סביבתיים, ותביעות משפטיות מצד לקוחות, שותפים עסקיים או בעלי נכסים. כל החלטה ניהולית בתחום הנדל"ן יכולה להוביל לתביעות, במיוחד אם מדובר בפרויקטים שלא עמדו בציפיות המשקיעים או בעלי הנכסים.

בנוסף, פרויקטים נדל"ניים יכולים להיות מושפעים מאוד משינויים בשוק, בהחלטות רגולטוריות או בשינויים סביבתיים. מנהלים ודירקטורים בחברות אלו עשויים להיתבע בגין החלטות פיננסיות שלא עמדו בציפיות המשקיעים, הפרות של תקנות בנייה או איכות הסביבה, או בעיות חוזיות בפרויקטים. ביטוח D&O מספק את ההגנה המשפטית והכספית הדרושה לנושאי המשרה, ומאפשר להם לפעול בביטחון גם בסביבה עסקית מאתגרת זו.

ביטוח D&O לחברות נדל"ן כולל בדרך כלל כיסוי רחב לתביעות הנוגעות לניהול נכסים, השקעות נדל"ן, והפרות רגולטוריות הקשורות לזכויות בנייה או איכות הסביבה. הוא עשוי לכלול כיסוי לתביעות של בעלי נכסים בגין רשלנות בניהול נכסיהם, תביעות מצד שותפים עסקיים בגין הפרת חוזים, ותביעות הקשורות לנזקים סביבתיים שנגרמו כתוצאה מפרויקטים נדל"ניים.

ביטוח דירקטורים ונושאי משרה בחברות נדל"ן אינו רק מגן משפטי, אלא גם כלי אסטרטגי שמאפשר לחברות להתמקד בצמיחה ויזמות, תוך ניהול סיכונים מתוחכם. נושאי המשרה יכולים לפעול מתוך ביטחון שההחלטות שהם מקבלים, גם אם יובילו לתביעות, לא יפגעו בהם אישית, ובכך להתרכז בפיתוח החברה ובמימוש החזון העסקי שלה.

נקודות חשובות בביטוח דירקטורים ונושאי משרה

  • החברה ובעלי המניות של החברה אינם מכוסים בפוליסה אלא רק נושאי המשרה. אם כי ישנם מקרים שבהן יינתן כיסוי לחברה בגין הוצאות ניהול ההליך.
  • הסיכון העיקרי לנושאי המשרה הוא מצב שבו החברה נכנסת להליכי חדלות פירעון של החברה. זהו הדבר הראשון שאותו חברת הביטוח בוחנת בעת תהליך החיתום.
  • מדובר בפוליסה על בסיס תביעה בשונה מפוליסה על בסיס אירוע. כלומר על מנת שיהיה כיסוי תחת הפוליסה הפוליסה חייבת להיות בתוקף בזמן שהוגשה התביעה ולא מתי שהתרחש האירוע הנתבע. זאת בכפוף לתאריך הרטרואקטיבי המצוין בפוליסה.

להצטרפות ומידע נוסף השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם