עולם הרפואה השתנה באופן משמעותי בעשורים האחרונים. מלבד הקורונה שהאיצה פיתוחים טכנולוגיים משמעותיים בתחום, גם מהפכת הדיגיטציה שעובר הענף שמנגישה מידע רחב ומגוון בקלות לגורמי הרפואה ולמטופלים בלחיצת כפתור, הביאה יותר ויותר חברות להיכנס לתחום הרפואה הדיגיטלית. טכנולוגיה ודיגיטציה נכנסו לענף השמרני, ויותר ויותר תקשורת עם הרופאים נעשית היום באמצעים דיגיטלים ומרחוק.

מהפכת הדיגיטציה והביג דאטה שעובר עולם הרפואה, הניעה לא מעט חברות רפואה דיגיטלית, לפתח פתרונות שיאפשרו לנתח ולאסוף את הנתונים הרפואיים השונים, ולתרגם אותן למסקנות ברות ביצוע, בין היתר באמצעות טכנולוגית AI מתקדמות.

השילוב בין עולם הרפואה לדיגיטל, יוצר גם לא מעט חשיפות וסכנות לחברות העוסקות בתחום. היות והן חשופות לתביעות מצד מטופלים, גורמי רפואה, מרכזים רפואיים, ממשלות, בעלי מקצוע וספקים חיצוניים ועוד, שכן בריאות זהו תחום רגיש ומורכב מאוד. על מנת ולסייע לחברות לצמצם את הסיכונים נוצר ביטוח לחברות רפואה דיגיטלית.

מה כולל ביטוח לחברות רפואה דיגיטלית?

ביטוח אחריות מקצועית – חברות הרפואה הדיגיטלית עוסקות בתחום בו מעורבים גורמים רבים, שעלולים לטעון לנזק שנגרם להם בגלל פעילותן. בין אם זה כספי, פיזי, לשם הטוב ועוד. ביטוח אחריות מקצועית נועד לסייע לחברה לעשות את עבודתן בצורה הטובה ביותר, כשהן יודעות שהביטוח מעניק להן כיסוי במקרה של תביעות רשלנות, חקירות ממשלתיות או הליכים משפטיים שונים.

ביטוח דירקטורים ונושאי משרה – משפה את הבכירים בחברה, כנגד תביעות רשלנות המוגשות עקב פעילותם השוטפת בחברה. מטיבה של עבודתם דירקטורים ונושאי משרה בחברות קלינטק, נאלצים לקבל החלטות ולבצע פעולות שעלולות לגרום לנזק לגורמים הרבים המעורבים. הביטוח נועד להעניק להם פיצוי במקרה של תביעה, חקירה, פגיעה בשם הטוב וכו'.

ביטוח סייבר – המידע הרב שנמצא בידי חברות הרפואה הדיגיטלית על מטופלים, רופאים, פרוצדורות טיפול, ועוד, יכול להיות שווה הרבה מאוד כסף, ולכן עלול גם להיות למטרה לגורמים עבריינים שירצו לשים עליו את היד. ביטוח הסייבר משפה את החברה במקרה של פריצה, מתקפת כופר, תביעות מצד גורמים מסוימים על נזק שנגרם להם, בין אם כספי או בין עקב דליפת מידע.